Ce barbat!!! Ce barbat!!!!

da! sotul meu a gatit in aceasta seara! nu stiu ce specie de monstru e chestia aia si drept sa spun nici nu ma intereseaza! dar trebuie sa recunoasteti ca arata bine:

probabil ca acum va trebui sa varuiesc bucataria dupa ce-mi voi fi petrecut o ora ca sa spal vasele murdare din chiuveta. si de pe aragaz. si de pe chestia pe care noi o numim masa. cred ca erau si pe jos dar nu m-am uitat prea bine…

P.S. daca vreti reteta vorbiti cu el!

14 responses to “Ce barbat!!! Ce barbat!!!!

  1. YUMMY!! Haic nu te plange cu vasele, ca monstruletul ala arata delicios 😀

  2. eeeee, sunt femeie la urma urmei! trebuie sa ma plang, nu? 😛

    P.S. am aflat ca pe monstru il cheama „crap”

  3. hahahaha… cum sa nu recunosti un crap?!?!
    ei si? a fost gustos?? a fost bun??

  4. pentru mine toti sunt generic „pesti” 😛
    si da, a fost suuuuper bun! 🙂

  5. Daca nu avea oase, era bun.

  6. de aia nu-mi plac nici mie pestii dar asta avea oasele mari si usor de pigulit.

  7. Oana,vreo reteta poti fura pentru mine?De Buna Vestire o sa fac 3 sau 4 pastravi in plachie sau cum ii zice…ceva care seamana cu ce ai savurat tu…
    Of..numa’io n-am noroc sa-mi gateasca ceva, al meu,vreodata :(((((

  8. Elisa, stai sa ajunga acasa si-i cer reteta.
    daca vrei ti-l imprumut pe-al meu….de sot era vorba… 😛

  9. pentru Elisa:

    Timp de preparare:
    1 ora si 40 minute (complexitate redusa)

    Ingrediente:
    un crap intreg,bucati sau file de crap
    7-8 rosii
    suc de rosii
    4-5 4ardei gras
    4 cepe
    3-4 catei de usturoi
    eu pun si patrunjel mai mult
    un pahar vin alb
    lamaie
    sare,piper,cimbru,tarhon

    Mod de preparare: Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare.Se poate adauga in tava intreg sau bucati.
    Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt(restul se pastreaza pentru la sfarsit),se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
    Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.
    Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa e delicioasa aceasta plachie ca la bunica mea.

    reteta luata de aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-peste/plachie-de-crap-taraneasca-la-cuptor.html

  10. Multumesc , Sotul Oanei 🙂 am luat-o .

    Oana,
    sper ca apreciezi cat de repede a pus Sotul tau reteta de frica sa nu fie imprumutat,ha?!

    Multumesc tare ,tare mult…voi de la Constantta ati putea sa ne invatati si pe noi din Ardeal sa gatim peste,insa sa puneti pe langa retete si pestele…proaspat,normal 😛

  11. oana:
    – iti multumeste Elisa pentru reteta! intra si tu si raspunde frumos, asa cum te-am invatat!
    sotul oanei:
    – ihi…
    (in apararea lui trebuie sa spun ca acum joaca bridge si n-aude, n-avede)

    cred ca trebuie sa vorbesc cu socrela pentru retete de peste. eu nu sunt chiar din constanta si sotul n-a gatit cat a fost la mama lui acasa. s-a apucat saracu’ de cand s-a insurat cu una care uraste bucataria…
    dar am alte calitati! si nu, nu aveti voie sa intrebati care sunt alea ca ma ofensati! 😛

  12. Stiu si eu sa gatesc peste. Reteta mai jos:

    Se cumpara conserva de ton maruntit. Se deschide, iar mai apoi se pune intr-un bol.
    Se adauga maioneza. Cumparata sau facuta. Facuta, de preferat. Apoi se adauga lamaie. Suc de lamaie. Se freaca pana devine un amestec omogen, de culoare…asemanatoare cu ton+maioneza si lamaie.
    Se mananca cu pofta si se cheama salata de ton la minut.

  13. Oana,
    asa a patit si fiul meu,saracutul de el…abia astept sa ma duc la ei sa-l salvez 😀

    Te rog sa lasi omul in pace,nu-i destul ca a fost atat de amabil postand toata reteta? 🙂

    Sunteti niste scumpi si va doresc tot binele din lume…

  14. RaPeRbOy: se adauga si cateva frunze de salata….si ceva ceapa verde…si gata ca e 10 noaptea, nu am voie sa salivez la ora asta!!!

    Elisa, poate ar trebui sa le facem cunostinta, fiul tau si hubby al meu, poate infiinteaza un grup de intr-ajutorare! sarracutii de ei! 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s